Wat gebeurt er tijdens en na een coronatest?

Je vraagt je misschien af hoe een coronatest Amsterdam kan helpen bij het remmen van het virus. Wat gebeurt er eigenlijk bij zo’n PCR test? En kan het zo zijn dat de test een verkeerde uitslag geeft? Wij geven jou hier graag meer info over.

PCR test Amsterdam

Het kan best spannend zijn om voor de eerste keer die testhal binnen te lopen, vooral als je niet weet wat er gaat gebeuren. Wij leggen je stap voor stap uit wat er precies zal gebeuren.
Wanneer je naar binnen gaat moet je eerst je handen ontsmetten. Desinfectiemiddel zal aanwezig zijn op de testlocatie. Het is verplicht om een mondmasker te dragen. Vervolgens kom je in een rij te staan om jouw identiteit vast te stellen. Zodra je jouw identiteitsbewijs hebt laten zien krijg je een zakje met daarin een buisje. Dit is persoonsgebonden en mag niet geruild worden met iemand anders.

Hoe verloopt de coronatest?

Nu ben je bijna aan de beurt. Er wordt verteld in welke rij je mag gaan staan om jouw test uit te voeren. Zodra jij aan de beurt bent mag je jouw mondkapje weer af doen en je neus snuiten. Het buisje wat je gekregen hebt mag je nu aan de medewerker geven. Er zal dan eerst een wattenstaafje in de keel gedaan worden, en vervolgens in de neus. Hoe dit ervaren wordt, verschilt per persoon. De ene persoon ervaart het als onprettig of pijnlijk, en de ander voelt er helemaal niets van. Binnen 30 seconden is het allemaal voorbij.

Wat gebeurt er na de PCR test Amsterdam?

Terwijl jij thuis zit te wachten op de uitslag van de PCR test Amsterdam, wordt er hard gewerkt om jouw test samen met honderden anderen te transporteren naar het laboratorium. Hier worden de buisjes met jouw wattenstaafje onderzocht. Wanneer je op dit moment, of kort geleden, corona hebt gehad, heb je specifieke antistoffen tegen het SARS-CoV-2 in jouw lichaam zitten. In het laboratorium wordt een specifiek stukje van het genetisch materiaal gekopieerd. Door gebruik te maken van speciale apparaten wordt gekeken of het virus inderdaad aanwezig is in jouw genetisch materiaal.

Kan de coronatest Amsterdam een foute uitslag geven?

In sommige gevallen kan het zijn dat je een verkeerde uitslag hebt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je wel de klachten van het coronavirus had op het moment van testen, maar nog niet genoeg deeltjes van het virus in jouw lichaam had om tijdens de test te detecteren. Er wordt aangeraden om een paar dagen later opnieuw te laten testen als je nog steeds klachten hebt. Ook kan je juist een positieve uitslag hebben terwijl je geen klachten hebt. In dat geval kan het zo zijn dat je het virus bij je draagt zonder klachten, of dat je kort geleden wel ziek was met het virus, maar tijdens het testen niet meer genoeg deeltjes in jouw lichaam had om het virus aan te tonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.