Wat maakt fitness zo populair?

Fitness is al een paar jaar de meest populaire sport onder volwassen Nederlanders. Geen wonder dat het aantal sportscholen en fitnessketens gestaag groeit. Neem een middelgrote gemeente als Weert met bijna 50.000 inwoners. In deze gemeente zijn alleen al meer dan 10 fitnesscentra te vinden, zoals de Limburgse keten il fiore healtcenters. Waarom is fitness toch zo populair?

Fitness is echt van deze tijd

Fitness is echt een sport van deze tijd. Net zoals we het liefst onze series, films en programma’s on demand kijken op de momenten die ons het beste uitkomen, willen we ook sporten als we daar zin in en tijd voor hebben. De ruime openingstijden – sommige ketens zijn 24/7 open – maken fitness meteen aantrekkelijk voor een grote groep sporters. Even sporten voor het werk, tijdens de lunch of na het werk. Met fitness is alles mogelijk. Als er groepslessen worden gegeven zijn deze vaak verspreid over de dag, dus ook ’s ochtends vroeg en s’ avonds laat. Dus ook voor mensen die werken in ploegen is fitness ideaal. En voor wie echt niet kan, zijn er nog virtuele lessen gegeven door een virtuele instructeur. Misschien niet zo gezellig, maar wel praktisch als je geen les wilt missen.

Fitness doe je samen én alleen

Het mooie van fitness is dat je deze sport alleen kunt doen, maar ook samen. De echte fanatiekeling die zich willen concentreren op zijn sportieve doel kan zich uitleven op geavanceerde de fitnessapparaten die vaak ook nog de resultaten en vorderingen bijhouden. Wie ook komt voor de ontspanning, neemt een vriend of vriendin mee. Ook tijdens je work-out kun je lekker bij kletsen of elkaar uitdagen. Zo wordt het sporten niet alleen gezond, maar ook nog uitdagend en leuk.

Fitness voor sporters op alle niveaus

Een heel groot voordeel van fitness is dat deze sport toegankelijk is voor sporters van alle niveaus. Omdat de fitnessapparatuur altijd wordt afgestemd op de conditie en de sportieve doelen van de sporter, maakt het helemaal niet uit of je al jaren sport of net begint. En de gevorderden en beginners sporten met elkaar in dezelfde ruimte. Zo kan sporten in een fitnesscentrum ook nog inspirerend en leerzaam zijn.

Fitness ook voor de ontspanning

Er zijn natuurlijk veel kleine sportscholen, met enkel fitnessapparatuur en zonder groepslessen, maar het aantal fitnessketens groeit hard. De grotere sportscholen bieden steeds vaker faciliteiten aan zoals een sauna, een bar, zonnebank of zelfs kinderopvang en een beautysalon. Ook voor een middagje relaxen met vriendinnen of ’s avonds nog even naborrelen met sportvrienden kun je terecht in een fitnesscentrum.

Fitness is er voor elke portemonnee

Door de enorme concurrentie in de fitnessbranche heeft de sporter het voor het uitkiezen. Niet alleen qua voorzieningen, het aanbod groepslessen of de ligging, ook qua prijs zijn de onderlinge verschillen tussen de sportscholen groot. Zo hebben veel fitnessketens meerdere abonnementen in de aanbieding waaronder een heel goedkoop dalurenabonnement. Dat maakt fitness ook aantrekkelijk voor sporters met een kleine portemonnee. Heb jouw fitnesscentrum gevonden, dan ben je vaak het voordeligst uit als je kiest voor een tweejarig abonnement.

En tot slot

Ben jij nog nooit in een fitnesscentrum geweest? Plan dan eens een keer een proefles of vraag een gratis dagkaart aan. Het mooie van sporten bij een fitnessketen is dat je met een clubkey ook toegang hebt tot meerdere locaties. Dus als jij doet aan fitness in Nederweert, dan kun je als je voor de juiste sportschool gaat ook nog kiezen waar je gaat sporten, in Weert, Budel of Nederweert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.