Wat te doen in Groningen?

Wat te doen in Groningen? Ben je op zoek naar een mooie tijd in het hoge noorden? Een leuk evenement in Groningen? Dat begrijpen we, er gaat niets boven Groningen. Daarom laten we je zien wat er te doen is in Groningen.

Een rondvaart door Groningen

Groningen heeft een lange historie als Hanzestad. Dit betekent dat veel schepen langs het water in Groningen gevaren hebben. Weet je dat de grachten in Groningen ‘diepen’ worden genoemd? Op de vraag: wat te doen in Groningen? Is een rondvaart het eerste dat je wilt meemaken.

Prinsentuin

Groningen heeft een Prinsenhof met een prachtige tuin, de Prinsentuin. Wanneer je de drukte van het centrum wilt verlaten ben je met enkele minuten lopen op een rustige omgeving. Wandel door het prinsentuin en voel, ruik en zie prachtige bloemstukken en fruitbomen.

Synagoge

Gelegen in de Folkingestraat, één van de gezelligste winkelstraatjes van Nederland, vind je een Synagoge. Deze is 5 dagen per week open. Je kunt gerust een kijkje binnen nemen en je laten onderdompelen door verschillende sferen uit het Midden-Oosten.

Stadsschouwburg

Ben je een liefhebber van het theater? Dan is de Stadsschouwburg een plek die je moet zien. Het is een monumentaal pand met prachtige ornamenten aan de binnenkant. Daarnaast valt er genoeg te zien in de avonduren.

Met een gids op de fiets

Als je denkt dat Nederland een fietsland is, moet je Groningen eens meemaken. Een studentenstad waarin iedereen alle kanten op fiets. Waarom zou je zelf niet meedoen? Laat je leiden door een gids en zie alles wat Groningen te bieden heeft.

Martinitoren

In Groningen mogen geen gebouwen hoger zijn dan de Martinitoren. Dit maakt het beklimmen van de Martinitoren een ideale gelegenheid om Groningen van bovenaf te zien. Midden in het centrum, aan de Grote Markt, kun je 255 treden beklimmen. Hiermee ga je meer dan honderd meter de lucht in. Op een heldere dag zie je zelfs de waddeneilanden

Eierballen

Een eierbal? Ja, Groningen heeft een lokale, favoriete snack te bieden. Bij elk café kun je een eierbal vinden. Het is een gefrituurde ei met kerrie, deze moet je proberen wanneer je Groningen bezoekt.

Het Forum

Het Forum in Groningen is een nieuw, modern gebouw in het midden van Groningen. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, studenten studeren, boekliefhebbers lezen en toeristen genieten van het architectuur. Met veel roltrappen vind je de weg omhoog totdat je op het dakterras terechtkomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.