Wijn en spijs

Er zijn diverse wijnen die ook elk een andere smaak en textuur hebben. Dat is ook waarom elke wijn bij een ander soort gerecht past. Gelukkig is er voor elk gerecht wel een passende wijn waardoor de smaak van het eten nog beter wordt. Hierbij dus voor elk gerecht de bijpassende wijn.

Vlees

Je hebt verschillende soorten vlees, bij elk soort vlees past een andere wijn. Zo heb je bijvoorbeeld rund dat een stevige structuur en smaak heeft. Dat is ook waarom de wijn ook stevig moet zijn. Dat is waarom je een rode wijn bij rund moet nemen omdat het goed samen met de eiwitten gaat. Verder heb je nog varken, de wijn die je moet kiezen ligt meestal aan de bereidingswijze ervan. Meestal drink je bij varken het beste een rosé of witte wijn. Uiteindelijk heb je ook nog kip, die is licht van smaak. Dan kun je het beste een volle witte wijn of een licht fruitige wijn drinken. Dat is meestal witte of rode wijn.

Vis

Net als vlees heb je ook verschillende soorten en bereidingswijzen van vis. Zo heb je vette en magere vis. Zo kun je bij magere vis het beste witte of mousserende wijn drinken. Bij vette vis is het lekker om een lichte rode wijn of juist een volle witte wijn te kiezen. Die soorten wijn passen het beste bij de vis. Natuurlijk ligt het ook nog aan de bereidingswijze zodat je uiteindelijk de perfecte wijn voor bij het diner kunt kiezen.

Groente

Voor de groente liefhebbers onder ons is er ook altijd wel een passende wijn. Net als bij de vlees en vis kies je de wijn ook door te kijken naar de bereidingswijze ervan. Zo kun je bij gegrilde groente het beste soepel rode of fris witte wijn pakken. Bij gekookte groente past toch meer een volle witte wijn. En bij rauwe groente en salades is een frisse witte wijn het lekkerst. Je vindt altijd wel een passende wijn voor een uniek etentje.

Uit eten

Tijdens een avondje uit eten mag een lekker wijntje ook zeker niet ontbreken. Zo heb je bij Woodstone Pizza and Wine een lekker diner met een wijnarrangement. De wijnen brengen een echte smaaksensatie naar boven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.