Zo vind je de perfecte plint voor jouw laminaatvloer

Ben je net verhuisd of ben je je woning aan het renoveren? Dan is de kans groot dat je ook een nieuwe vloer hebt gelegd. Na het doen van deze klus kan plinten leggen toch niet zo moeilijk zijn? Inderdaad is het leggen niet zo moeilijk. Maar hoe vind je de juiste plinten die passen bij jouw laminaatvloer? In deze blog lees je hoe je daar in 3 stappen achter komt.

Ga na welke kleur geschikt is

Vaak komen de kleuren van de plinten niet overeen met de kleur van jouw laminaatvloer. Hoe kan dit? Dit komt omdat plinten en laminaat in verschillende fabrieken worden gemaakt en door verschillende fabrikanten. De één gebruikt de ene kleur en de ander gebruikt een andere kleur. Het zal dus vaak niet helemaal matchen met elkaar. Probeer er dus vooral het beste van te maken. Zoek de kleur die het beste bij jouw vloerkleur past. Zorg dat je de kleur in verschillende lichtinvallen ziet, in een bouwmarkt ziet het er namelijk anders uit dan thuis. In de bouwmarkt is namelijk tl-verlichting en thuis heb je veel meer natuurlijk licht.

Bepaal hoeveel plint je nodig hebt

Het is natuurlijk erg lullig als je druk aan het klussen bent en er vervolgens achter komt dat je te weinig plinten hebt. Aan de andere kant zijn veel te veel ook niet goed. Meet daarom jouw kamer goed op. Meet alle plekken in huis op waar de plinten te liggen komen en zo kom je tot het aantal meters plint. Het advies is om bij deze berekening tien procent erbij te tellen. Je wilt natuurlijk niet met een halve meter te weinig komen te zitten.

Hoe zorg je dat de plinten mooi geplaatst worden?

Plinten leggen is een klus die goed zelf te doen is. Er is alleen wel enige vaardigheid en een aantal gereedschappen voor nodig. Zo is een plintenschaar erg handig. Deze geeft aan op hoeveel graden je de plint moet knippen. Zo voorkom je dat twee plinten in een hoek niet op elkaar passen. Verder kun je met de plakstrip die onder aan de plint zit op een gemakkelijke manier de plint vastplakken. Het enige nadeel van deze plakplinten is dat ze snel los kunnen laten. Je kunt voor langer gebruik dus ook gaan voor plinten die je vastmaakt door ze in de vloer te schieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.